Vinkassen no. 135 A
Vinkassen no. 135 A
TEMA: Italien når det er bedst.
Nye vine fra det mest ”snobbede” vinområde i Italien – BOLGHERI, Toscana.
Vinkassen no. 135 A skal bestilles særskilt
HUSK: Alle vine kan genbestilles med 20 % rabat – så længe lager haves, og indtil næste vinkasse kommer på banen.
Kort fortalt om Vinkassen
Ny vin i Vinkassen. Passi di Orma 2019, Tenuta Sette Ponti, Antonio Moretti Cusero, Bolgheri. Toscana.
Antonio Moretti fra Sette Ponti vil ikke være med til at puste priserne kunstigt op, selvom hans Orma er mindst lige så lækker og fra præcis samme spot i Bolgheri, som Sassicaia og Ornellaia. Orma-marken ligger direkte i smørhullet mellem Sassicaia og Ornellaia. De to ikoner sloges om at få fingre i de eksklusive 5,5 hektar, men det blev Antonio der skaffede sig skødet på jorden.
“94 point. Balanceret Bolgheri begejstrer… jeg har svært ved at finde Bordeauxvine, der på samme tid er komplekse og behagelige, kantede og blide, saftige og kraftfulde. Men det er denne Passi di Orma … En vin af den særlige slags, der kombinerer en masse uden at gå på kompromis. Frisk, dyb. Kompleks, ukompliceret. Blød, kantet. Og bare forbistret tiltrækkende.” Flaskehalsen.
Nye vine i Vinkassen. Ferruggini, 2021 og Felciaino, 2019 fra Chiappini, Bolgheri.
Begge vine er helt igennem klassiske glas Bolgheri med masser af dybde fra Cabernet Sauvignon, fedme fra Merlot og friske kirsebær fra Sangiovese. To virkelig lækre vine, som bare har det hele at byde på. Forskellen på de to vine er druesammensætning og alder.
Ferruggini er produceret på 50 % Sangiovese, 25 % Cabernet Sauvignon og 25 % Syrah.
Felciaino på Cabernet Sauvignon 50%, samt Merlot 40% og Sangiovese 10%. De lagres i hele 12 måneder på franske egetræsfade.
Det færdige resultat er vine med en intens rubinrød farve. Smagen er rig på frugt, der intensiveres af en krydderiblanding med lakrids- og solbærtoner. Det er komplekse og store vine, som har et godt lagringspotentiale.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er velegnet til kødretter – lam, kalv og vildt – med kraftigt tilbehør.
Chiappini Azienda Agricola
Chiappini er beliggende lige i hjertet af Bolgheri-regionen på Via Bolgherese, vejen hvor regionens vigtigste producenter ligger. Historien starter i 1950érne, hvor Giovanni Chiappini, søn af en landmand fra Marche, flyttede til Bolgheri-regionen for at købe jord og for at lave sin helt egen vin. Dengang var jordpriserne anderledes billige end i dag, og vinen fra Bolgheri var næsten ukendt og ikke særlig værdsat. Alting ser helt anderledes ud i dag her godt 50 år efter. Giovanni Chiappini er stadigvæk aktiv, og han driver i dag vingården sammen med sine to døtre Martina og Lisa.
Igennem årene har Giovanni Chiappini ’s vine vundet større og større international anseelse. Det hele eksploderede dog da det amerikanske vinmagasin ”Wine Enthusiast” i 2013 gav Chiappini ‘s topvin – Guado de’ Gemoli, 2018 – de maksimale 100 point. Se vinen til højre på billedet.
Denne vin er IKKE med i Vinkassen – kan købes særskilt. Normalpris: 699,- Tilbud: 590,-
Ejendommens samlede areal er ca. 23 hektar, og de vigtigste druesorter er Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot og et lille areal med Sangiovese, Syrah og Vermentino. Der produceres i gennemsnit kun omkring 60.000 flasker vin på ejendommen.
Siden 2010 har Chiappini arbejdet helt efter økologiske principper, hvorfor vinstokkene eksempelvis behandles med en vandbaseret urteblanding, og der gødes med organisk gødning af hensyn til jorden, miljøet og de mennesker, der arbejder i markerne. Den fulde certificering er gennemført på alle vine fra og med årgang 2017.
1 fl. Passi di Orma | 199,00 | 199,00 |
2 fl. Ferruggini | 235,00 | 470,00 |
2 fl. Felciano | 299,00 | 598,00 |
I alt: | 1.267,00 | |
BONUSFLASKEN: Passi di Orma | 199,00 | |
Kassens samlede værdi | 1.466,00 | |
Rabat - 30%: | 440,00 | |
Du betaler | 1.026,00 |
Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 13 – er klar til afhentning nu.
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.