Vinkassen no. 134 A
Vinkassen no. 134 A
TEMA: Italien når det er bedst.
Også her ny vin.
Vinkassen no. 134 A skal bestilles særskilt
HUSK: Alle vine kan genbestilles med 20 % rabat – så længe lager haves, og indtil næste vinkasse kommer på banen.
Kort fortalt om Vinkassen
Ny vin i Vinkassen. Feudi Bizantini Il Rabdomante Montepulciano d’Abruzzo 2020.
98 point og ”Italiens bedste vin”… 8 år i træk!
Vinen er lavet på 100% Montepulciano. Gæret på ståltanke og efterfølgende lagret 9-12 mdr. på amerikanske egetønder. Vinen er fed, mørk og intens med mørke bær, tørrede blomster, svesker, chokolade og vanilje. Den kan klare selv de tungeste kødretter og oste. Serveringstemperatur ca. 16-18 gr.
”Vigna La Quercia” 2017, DOCG Riserva, Castelvecchio, Toscana.
Fremstillet på 90 % Sangiovese og 10 % Cabernet Sauvignon. I modsætning til ”den gamle” Riserva, har denne vin kun været 12 mdr. på barriques. Det giver vinen et mere moderne præg, hvor man tilstræber, at egefadene får mindre dominans, hvorved druernes friskhed og frugt fremhæves. 92 point i WineSpectator. Skøn vin!
”Il Brecciolino”, Supertoscaner, 2015, IGT, Castelvecchio, Toscana.
Intens næse med kirsebærkompot, chokolade, svesker, mineraler, cigarkasse og lidt balsamico. Meget fyldig mund med stor frugtsødme, mild vinsyre og overvejende milde tanniner. Laaaaang, let bitter, sødmefuld, intens eftersmag. En strålende, fyldig, lidt æterisk vin med kraftigt fadpræg, som kan drikkes som meditationsvin eller til fint, mørkt kød – gerne med skovsvampe og med lidt balsamico eller andet æterisk islæt i tilbehøret……
Il Brecciolino har hvert år fået Guldmedalje ved VinItaly – 2 eller 3 glas i Gambero Rosso og masser af point i WineSpectator.
BONUSFLASKEN:
“Solo Uno”, KUN ÈN, Sangiovese, 2011, IGT, Castelvecchio.
Manuel høst af de bedste druer og efterfølgende udvælgelse. Kold maceration i 48 timer, gæring ved kontrolleret temperatur i rustfri ståltanke i 20-25 dage med daglig udstansning og blød overpumpning. Modning i nyt træ i 15-18 måneder og yderligere forædling på flaske. Siden 2009-høsten har producenten besluttet at aftappe et udvalg af den vin, der har givet de bedste resultater i løbet af året. I 2009-høsten blev det bedste resultat opnået fra Cabernet Sauvignon. I de følgende år 2010-2011-2013-2015 var hoveddruen Sangiovese. Frugtrig og blomstrende med modne noter af krydderi og balsamico. Velegnet til rødt kød, stege, vildt og modne oste. På toppen nu og de næste 3-4 år.
2 fl. Il Rabdomante | 149,00 | 298,00 |
2 fl. La Quercia | 159,00 | 318,00 |
1 fl. Il Brecciolino | 340,00 | 340,00 |
1 fl. Solo Uno, Bonusflasken | 260,00 | 260,00 |
I alt: | 1.216,00 | |
Rabat - 20%: | 266,00 | |
Du betaler | 950,00 |
Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 6 – er klar til afhentning nu.
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.