Vinkassen no. 128 B
Vinkassen no. 128 B
Tema: Hvidvine – også her et par nye vine – sprøde og friske. Fra Frankrig, Tyskland og Italien.
HUSK – Vinkassen no. 128 B skal bestilles særskilt
Ny vin. Crique Dream, Sauvignon Blanc – Colombard 2021, Rèunis, Cotes de Gascogne, Frankrig.
Med super-aromatisk frugt og havfrisk mineralitet minder Crique Dream overraskende meget om Marlborough-topvine som Cloudy Bay fra New Zealand . Vi har ALDRIG smagt flottere Sauvignon Blanc til under 100 kr! Elegant krystalklar i glasset med friske citrusgrønne nuancer. Næsen er et forrygende frontalangreb af de pureste rene Sauvignon Blancaromaer… Superfrisk duft af grønne æbler, limesaft, citrus, fersken, hyldeblomst og knuste flintesten… Crique Dream følger flot op på tungen med en nærmest newzealandsk ”kombi” af silkeblød ferskenfedme og sprød mineralsk friskhed. Lang og læskende afslutning, hvor den mundrensende mineralitet får det sidste ord. Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
”Primo”, Terre di Chieti, 2021, Fantini Vini, Abruzzo, Italien.
En elegant og velsmagende hvidvin, der er medium fyldig med toner af banan og figner. Eftersmagen er frisk og vedholdende.
Vinen er produceret af druerne Malvasia (70%) og Chardonnay (30%) fra vinmarker, der er beliggende omkring byen Ortona ved Adriaterhavskysten i Abruzzo-regionen. Markerne ligger mod vest og sydvest, og undergrunden består af kalkholdig lerjord. Produktionen er klassisk. Druerne presses let for at undgå ”grønne tanniner”. Gæringen sker ved kontrolleret temperatur med skinkontakt i 10 til 12 dage. Lagringen foregår på rustfriståltanke, for at bevare den friske frugt i vinen.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 10-12 grader. Vinen er velegnet som aperitif, til salater, melon med skinke, fisk, skaldyr og lyst kød.
Domaine Laballe, 2021 – Côtes de Gascogne ‘Les Terres Basses’.
Utrolig lækker hvidvin fra Gascogne, der behager selv den mest kræsne gane. Fra et familieejet Domaine – nu i 8 generationer. Det er garanti for flot kvalitet!
I 1820 købte Jean-Dominique Laudet Domaine Laballe. På dette tidspunkt var slottet på 600 hektar skov og landbrugsjord, og Jean-Dominique kunne udleve sin drøm om at producere Armagnac. Domaine Laballe blev hurtigt en seriøs producent, der i 1829 sendte de første 200 fade til New York.
Derfra er hans passion gået i arv fra far til søn i 8 generationer, og familien Laudet ligger nu inde med en meget stor viden om vin og Armagnac-produktion.
I dag drives Domaine Laballe af Cyril Laudet, der er 8 generation. Hans ambitioner er at ære
hans forfædres knowhow, ved at viderebringe slottets stolte traditioner, men samtidig sætte sit personlige præg på slottes vine. Domaine Laballe er produceret på 50% Colombard, 30% Ugni Blanc, 10% Gros Manseng, 5% Chardonnay samt 5% Sauvignon Blanc, der vinificeres skånsomt og derefter lagres på ståltank. Vinen har en flot strågul farve, en intents duft af eksotisk frugt, der munder ud i en dejlig frisk og sprød eftersmag.
Serveringstemperaturen må ikke overstige 10 grader. Vinen passer godt til, salater, fisk & skaldyr, asiatisk mad eller som et godt og læskende glas hvidvin før maden.
Pierres Blanches Chardonnay, 2020, Frankrig
Vignerons de Calvisson, der er beliggende i den sydlige ende af Rhônedalen, høster Chardonnay til Pierres Blanches fra marker, der ligger syd for den gamle romerske by Nîmes.
En fed og cremet Chardonnay med masser af fadpræg. ”Power” og forfriskning på samme tid.
Vinen har muskler og kraft og er i det hele taget en ret aromatisk hvidvinsoplevelse. Vinen har en lækker og næsten blomsteragtig næse med masser af toner af vanilje (fra lagringen på egetræsfade) samt lyse citrusfrugter.
Serveringstemperaturen må ikke overstige 10-12 grader. Det er en hvidvin, der kan bruges til næste enhver god forret med fisk og skaldyr, men den er særdeles godt egnet til rejer, dampede muslinger, lyst kød eller som ledsager til stærke oste, f.eks. blåskimmelost.
Ny vin. Weissburgunder 2020, Johannes Weine, Tyskland.
Pinot Blanc er den franske betegnelse for Weissburgunder. Johannes Hörner producerer en dejlig vin på denne druetype, som bliver blød og syresvag med en lille let antydning af frugtsødme. Smagen er raffineret og cremet med toner af grønne frugter. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 7-9 grader. Vinen er velegnet til asparges, lette og elegante fiskeretter, skaldyr eller krydrede asiatiske retter.
3 fl. Crique Dream | 76,00 | 228,00 |
3 fl. Primo | 69,00 | 207,00 |
2 fl. Terres Basses | 79,00 | 158,00 |
2 fl. Pierres Blanches | 89,00 | 178,00 |
2 fl. Weissburgunder | 109,00 | 218,00 |
Kassens samlede værdi | 989,00 | |
Rabat: | ca. 20% | 199,00 |
Du betaler | 790,00 |
Kassen leveres i uge 6 – eller kom forbi, kasserne er klar – dog tidligst i uge 5.
Tlf. 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.
Tilkøbsvinen. Normalpris: 394,- Tilkøbspris: 315,-
Domaine Jessiaume, 2018 – Santenay 1. Cru ”Les Gravières”, Blanc, Frankrig
Domaine Jessiaume producerer fremragende hvidvine, og én af dem er denne lækre Santenay fra en lille parcel på 0,77 ha. med omkring 25 år gamle vinstokke på den berømte Les Gravières Premier Cru-mark.
Det er en dejlig mild hvid Bourgogne i den indsmigrende stil, som er Domaine Jessiaumes adelsmærke. Næsten eksotiske strejf af appelsin og iris som får flot opbakning fra lime og moden citrus som igen bliver akkompagneret af velafstemte søde krydderier fra fadene. Så delikat i sit citrusspil at det er svært ikke at blive en lille smule lykkelig.
I høsten plukkes druerne med en sortering både oppe i vinmarken og igen ved ankomsten til kælderen. Herefter sker en direkte presning af de hele drueklaser og dekantering til rustfri ståltanke, hvor mosten har fået lov til at sætte sig, inden den løber ned i 15% nye og 85% brugte fade, hvor gæringen naturligt går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Vinen lagres efterfølgende ti måneder i de samme fade frem mod aftapningen på flaske.
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 8 – 10 grader, er velegnet til hvid fisk, lyst fjerkræ og gode modne oste. Det er også en perfekt vin at bruge til hvid asparges med brunet smør.