Vinkassen no. 128 A
Vinkassen no. 128 A
Tema: Toscana når det er bedst! Alle vinene produceret på Sangiovesedruer.
Også her nye vine!
Vinkassen no. 128A skal bestilles særskilt
HUSK: Alle vine kan genbestilles med 20 % rabat – så længe lager haves, og indtil næste vinkasse kommer på banen.
Kort fortalt om Vinkassen
”Il Brecciolino”, Supertoscaner, 2015, IGT, Castelvecchio, Toscana.
Intens næse med kirsebærkompot, chokolade, svesker, mineraler, cigarkasse og lidt balsamico. Meget fyldig mund med stor frugtsødme, mild vinsyre og overvejende milde tanniner. Laaaaang, let bitter, sødmefuld, intens eftersmag. En strålende, fyldig, lidt æterisk vin med kraftigt fadpræg, som kan drikkes som meditationsvin eller til fint, mørkt kød – gerne med skovsvampe og med lidt balsamico eller andet æterisk islæt i tilbehøret……
Il Brecciolino har hvert år fået Guldmedalje ved VinItaly – 2 eller 3 glas i Gambero Rosso og masser af point i WineSpectator.
Ny vin. “Solo Uno”, KUN EN, Sangiovese, 2011, IGT, Castelvec.
Manuel høst af de bedste druer og efterfølgende udvælgelse. Kold maceration i 48 timer, gæring ved kontrolleret temperatur i rustfri ståltanke i 20-25 dage med daglig udstansning og blød overpumpning. Modning i nyt træ i 15-18 måneder og yderligere forædling på flaske. Siden 2009-høsten har producenten besluttet at aftappe et udvalg af den vin, der har givet de bedste resultater i løbet af året. I 2009-høsten blev det bedste resultat opnået fra Cabernet Sauvignon. I de følgende år 2010-2011-2013-2015 var hoveddruen Sangiovese.
Frugtrig og blomstrende med modne noter af krydderi og balsamico.
Velegnet til rødt kød, stege, vildt og modne oste.
På toppen nu og de næste 3-4 år.
Ny Vin. ALTADONNA Chianti Classico, DOCG 2020, Chioccioli, Toscana.
Denne vin er produceret af Niccoló og Enrico Chioccioli under kyndig vejledning af deres far Stefano Chioccioli, som er en international kendt ønolog, med ansvaret for vinproduktion i flere lande, bl.a. Italien, Frankrig og Ungarn. Han har produceret over 100 vine der har fået 3 glas i Gambero Rosso, mange 92-98 points vine i Wine Spectator, Wine Enthusiast, Wine Advokat, samt 100 points af Robert Parker.
Denne Chianti Classico er produceret på 90% Sangiovese og 10% Merlot. Vinen har gennemgået en traditionel gæring i 21-25 dage på temperaturregulerede fade. Herefter har vinen været lagret i 12 måneder på 2-3 år gamle franske Barriques.
Produceret af ingen ringere end den verdensberømte Winemaker Stefano Chioccioli og hans sønner. Et super godt glas Chianti, der hører til i toppen af de bedste vine, der produceres i regionen. Og så endda til en meget fair pris!
Vinen har en flot rød farve. I næsen fornemmer man røde modne frugter, der indhylles i lette krydderier. Smagen er fyldig, med en harmonisk garvesyre der giver en dejlig friskhed til vinen. I eftersmagen kommer frugt og lette krydderier frem.
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til medium kraftige kødretter, pastaretter eller modne men ikke for kraftige oste.
Montecchiesi, 2020, IGT, Sangiovese Toscana.
Flot bouquet med masser af kirsebær- og hindbærtoner, og en god dyb krydret tone. Vinen har en flot rubinrød farve. Der kommer en flot bouquet med masser af kirsebær- og hindbærtoner op af glasset, ligesom der fornemmes en god dyb krydret tone. I munden er vinen raffineret og fint afbalanceret. Igen kommer der masser af kirsebæragtige toner.
Afslutningen er vedholdende. En virkelig vellavet, fyldig og meget tiltalende Sangiovese. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Det er en perfekt vin at servere til langt de fleste kødretter, men den gør sig i særdeleshed godt til grillet kød og modne oste.
1 fl. Il Brecciolino | 340,00 | 340,00 |
1 fl. Solo Uno | 260,00 | 260,00 |
2 fl. Chianti Classico | 179,00 | 358,00 |
2 fl. Montecchiesi | 109,00 | 218,00 |
I alt: | 1.176,00 | |
Rabat: | min. 20% | 246,00 |
Du betaler | 930,00 |
Kassen leveres i uge 6 eller afhent tidligst i uge 5
Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.
Tilkøbsvinen. Normalpris: 394,- Tilkøbspris: 315,-
Domaine Jessiaume, 2018 – Santenay 1. Cru ”Les Gravières”, Blanc, Frankrig
Domaine Jessiaume producerer fremragende hvidvine, og én af dem er denne lækre Santenay fra en lille parcel på 0,77 ha. med omkring 25 år gamle vinstokke på den berømte Les Gravières Premier Cru-mark.
Det er en dejlig mild hvid Bourgogne i den indsmigrende stil, som er Domaine Jessiaumes adelsmærke. Næsten eksotiske strejf af appelsin og iris som får flot opbakning fra lime og moden citrus som igen bliver akkompagneret af velafstemte søde krydderier fra fadene. Så delikat i sit citrusspil at det er svært ikke at blive en lille smule lykkelig.
I høsten plukkes druerne med en sortering både oppe i vinmarken og igen ved ankomsten til kælderen. Herefter sker en direkte presning af de hele drueklaser og dekantering til rustfri ståltanke, hvor mosten har fået lov til at sætte sig, inden den løber ned i 15% nye og 85% brugte fade, hvor gæringen naturligt går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Vinen lagres efterfølgende ti måneder i de samme fade frem mod aftapningen på flaske.
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 8 – 10 grader, er velegnet til hvid fisk, lyst fjerkræ og gode modne oste. Det er også en perfekt vin at bruge til hvid asparges med brunet smør.