Vinkassen no. 127 A
Vinkassen no. 127 A
TEMA: Topvine til jul og nytår
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Châteauneuf Du Pape, AOP, 2019, Pierre Vidal, Frankrig.
Pierre Vidal er uddannet i Bourgogne, men flyttede til Châteauneuf-du-Pape for 10 år siden sammen med sin kone for at udleve sin store drøm om at producere sine egne vine. Han udvælger selv de enkelte parceller og har hånd om hvert enkelt lille skridt fra mark til flaske…Fremtidens mand i Rhônedalen!
En temperamentsfuld vin, der har det hele, mokka, peber, sorte frugter, vanilje og en fantastisk lækker fyldig eftersmag! Den er produceret på 70% Grenache, 15% Syrah og 15% Mourvedre, der er håndhøstet og har gennemgået dobbelt sortering. Druerne kommer fra 7 forskellige parceller i området, som Pierre Vidal har adgang til. Druerne fra hver parcel er vinificeret særskilt, hvorefter de er lagt på fad (228L) af fransk eg i 18 måneder. Vinen tappes derefter ufiltreret for at få det mest optimale udtryk i oplevelsen.
En temperamentsfuld vin, der har det hele, mokka, peber, sorte frugter i næsen, der munder ud i en frugtrig mundfuld af røde bær, lakrids og et let strejf af vanilje. En stor og flot vin!
Servér vinen ved 16-17 grader til julemad, langtidsstegt lam, kraftige simreretter, store bøffer eller gode modne oste.
Amarone Della Valpolicella Classico, DOCG, 2017, Cantina Valpolicella Negrar, Italien.
En rigtig klassisk Amarone fra det hæderkronede kooperativ. Vinen produceres helt klassisk for en god Amarone ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes ”Appassimento”, forgår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage. I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres samtidig med at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer. I midten af januar måned presses og gæres druerne, som er Corvina, Rondinella og Molinara.
Druerne høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund. Vinen lagres i omkring halvandet år på delvist små barriques af fransk eg og på store 3.000 liters egefade og yderligere et halvt til et helt år på flaske inden den kommer ud fra vingårdens kælder.
Vinen har en flot dybrød farve. I næsen fornemmes en krydret aroma præget af søde frugter, mørke bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede noter. Smagen er meget fyldig og krydret. Det er en vin med stor krop og længde i smagen samt den karakteristiske lille antydning af bitterhed i afslutningen.
Serveringstemperaturen må ikke overstige 18 grader. Det er en rigtig god ledsager til vildt, kraftige kødretter og stærke modne ost. Sørg for at åbne vinen et par timer før serveringen, og hæld den gerne på en karaffel.
”Vigna La Quercia”2017, DOCG Riserva, Castelvecchio, Toscana.
Fremstillet på 90 % Sangiovese og 10 % Cabernet Sauvignon. I modsætning til ”den gamle” Riserva, har denne vin kun været 12 mdr. på barriques. Det giver vinen et mere moderne præg, hvor man tilstræber, at egefadene får mindre dominans, hvorved druernes friskhed og frugt fremhæves.
92 point i WineSpectator.
1 fl. Il Brecciolino | 340,00 | 340,00 |
1 fl. Solo Uno | 260,00 | 260,00 |
2 fl. Chianti Classico | 179,00 | 358,00 |
2 fl. Montecchiesi | 109,00 | 218,00 |
I alt: | 1.176,00 | |
Rabat: | min. 20% | 246,00 |
Du betaler | 930,00 |
Kassen leveres i uge 49 – eller kom forbi, kasserne er klar fra 30.11.
Julen nærmer sig – skal der være vingaver til vennerne – kollegerne – ansatte – ………,
så er det tid at bestille.
Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.