Vinkassen no. 125 A
Vinkassen no. 125 A
TEMA: Topvine fra Frankrig og Spanien
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Château Lalande-Borie, her 2017.
Der er altid vin for alle pengene i Château Lalande-Borie, her 2017. Det er et af de meget få slotte i Saint-Julien, som ikke har klassificerede vinmarker, og det er der en meget god grund til. Slottet blev nemlig først etableret længe efter klassifikationen i 1855, nemlig så sent som i 1970, hvor det store Château Lagrange frasolgte 30 hektar klassificerede vinmarker til Jean Eugène Borie.
Siden da, har vinen hvert år vundet i anseelse, og betragtes i dag som et af de bedste ”value for money” vinkøb man kan gøre i regionen. Familien Borie ejer også SUPER 2. Cru Classé ejendommen Château Ducru-Beaucaillou og Château Ducluzeau i Listrac-Mèdoc. I dag er det barnebarnet Bruno Eugène Borie, der leder familiens vinslotte.
Château Lalande-Borie er placeret i den vestlige del af denne fantastiske appellation Saint-Julien, der næsten udelukkende består af klassificerede vinmarker. Slottets marker består af én stor samlet parcel på i alt 25 hektar, der overvejende er beplantet med Cabernet Sauvignon, men også en andel Merlot og Cabernet Franc.
Årgang 2017 bliver definitivt sidste årgang fra Château Lalande-Borie i Saint-Julien. Ejeren har desværre valgt at inddrage slottets marker. Ærgerligt. Det jo er et af de absolut bedste køb man har kunnet gøre i hele Saint-Julien appellationen. ”Value for money”, år efter år….! Men nu er det slut.
Crozes – Hermitage ACHC, 2012.
Pierre Vidal er en fremadstormende ung vinmager. Han er uddannet i Bourgogne, men flyttede til Châteauneuf du Pape for 10 år siden sammen med sin kone, for at udleve sin store drøm om at producere sine egne vine. Han udvælger selv de enkelte parceller og har hånd om hvert enkelt lille skridt fra mark til flaske.
Crozes – Hermitage ACHC, 2012 er produceret på 100% Syrah druer, der nænsomt er håndplukket fra 4 forskellige parceller i Crozes-Hermitage, nøje udvalgt af Pierre Vidal. Hver enkelt parcel er vinificeret særskilt og lagret på små franske egefade, hvorefter Pierre har sammenstukket vinen fra fadene, således at de efter hans smag rammer det perfekte billede af Crozes-Hermitage.
Det er en kompleks vin. Der er toner af kirsebær, solbær og krydderier i næsen. I munden er der noter af sød blomme, solbær og peber. Eftersmagen er lang og elegant, med friske noter af mynte og lidt lakrids. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen passer rigtig godt til bl.a. rødt kød fra grillen, vildt, ande- og flæskesteg, simreretter og gode modne oste.
Rasteau Reserve, AOP, 2016.
Dejlig vegansk, økologisk vin er produceret på 70% Grenache, 15% Syrah og 15% Mourvèdre, der er håndhøstet. Druerne, som har gennemgået dobbelt sortering, kommer fra syv forskellige parceller. Fra hver enkelt parcel er de vinificeret særskilt, hvorefter vinen er lagt på fad (228L) af fransk eg i 18 måneder.
Vinen tappes derefter helt ufiltreret for at få det mest optimale udtryk i oplevelsen. En temperamentsfuld vin, der har det hele, mokka, peber, sorte frugter i næsen. Alt ender i en frugtrig mundfuld af røde bær, lakrids og et let strejf af vanilje. En stor og flot vin!
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen passer rigtig godt til bl.a. krydrede gryderetter, vildt, ande- og flæskesteg, simreretter og milde oste.
Gode anmeldelser
Le Guide Hachette des Vins 2019
Montecastro, Bodegasmontecastro, 2018, Ribera Del Duero
Spansk verdensklasse vin fra ”kult-winemaker” Carlos de la Fuente, der i mange år har været Peter Sissecks højre hånd bl.a. på Hacienda Monasterio. 2014 er den 4. årgang med Carlos ved roret.
Det er en yderst spændende, elegant og meget charmerende Ribera del Duero, som oser af klasse. Absolut en vin med en selvsikker udstråling. Der er masser af aromaer af kirsebær, lakrids og blomster samt friske mineralske undertoner, der balancerer den imponerende fylde og det høje alkoholindhold på smukkeste vis.
Når Tempranillo (Tinto Fino) virkelig tøjles kan det blive mesterligt. Vinen produceres i alt overvejende grad af Tempranillo (lokalt kaldet Tinto Fin) og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot, der høstes fra vinstokke, der er plantet i 2002 på fem forskellige små højt beliggende parceller. Vinstokkene kultiveres efter økologiske principper og uden kunstvanding. Druerne plukkes ved håndkraft i de tidlige morgentimer med en sortering allerede i vinmarken.
Vinen lagres i hele 17 måneder på overvejende franske fade. Dog anvendes også 10% amerikanske egefade. 40% af fadene er helt nye fade. Undervejs i lagringsprocessen omstikkes vinen adskillige gange, således at vinen kan tappes på flaske uden klaring og med kun en ganske let filtrering.
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter f.eks. velkrydret, mørt og saftigt kød. Prøv den til braiseret lammebov med løg, chorizo, oliven og stegte artiskokker. Den moderne Rioja-stil med kraft og fylde og en perfekt harmoni mellem frugt og fad.
Virkelig elegant!
Ny vin Finca El Ribazo. DOC 2016, Rioja Tempranillo 100%
The grapes are selected and harvested by hand from the winery’s own vineyards. From the vineyard “El Ribazo”. The grapes are macerated and fermented at a controlled, cool temperature inside stainless-steel vats. Made with native yeasts.
Long subsequent maceration to extract tannins and color. The wine is oak aged in 5,000-litre inside a bocoy.
Color: Intense cherry red. Aroma: Red and black fruits. Intense with nuances of sweet spices and dried fruit. Taste: Full, strong and fills the mouth. Ripe fruits with strong, velvety tannins. Balsamico and unctuous.
La Marquesa, DOC 2018, Rioja
Som et resultat af det kraftige regnfald i Rioja, i både vinter og forår, var 2018 et af de mest udbytterige høstår i nyere tid. Strålende vejr i efteråret gjorde det muligt at høste så sent som mellem den 1. og 20. oktober. De blå druer gav vin med en strålende, livlig farve, god syre og masser af frugtighed. Vinedos y Bodegas de la Marquesa, der står bag de populære Valserrano-vine, har valgt at drage fordel af den flotte høst, og har derfor lanceret vinen ”LA MARQUESA”, med en mere ungdommelig profil end husets klassiske vine.
Vinen er produceret 100% på Tempranillo, der er dyrket på familiens vinmarker i Rioja Alavesa. Vinen lagres 12 måneder på tidligere anvendte egetræsfade for at bevare de frugtige aromaer i vinen. La Marquesa har en klar kirsebærrød farve med noter af friske ribs og blåbær i vinens bouquet. Når vinen svinges i glasset, mødes man af aromaer af krydderier og pibetobak. Smagen er lang og vedholdende, med bløde tanniner og noter af friske bær, urter og en let fedme. Et virkeligt godt glas ungdommelig Rioja.
1 fl. Lalande-Borie | 325,00 | 325,00 |
1 fl. Crozes – Hermitage | 240,00 | 240,00 |
1 fl. Rasteau Reserve | 170,00 | 170,00 |
1 fl. Montecastro | 239,00 | 239,00 |
1 fl. El Ribazo | 230,00 | 230,00 |
1 fl. La Marquesa | 115,00 | 115,00 |
I alt: | 1.319,00 | |
Rabat: | 339,00 | |
Du betaler | 980,00 |
Vinkasserne er klar til afhentning fra uge 31 – eller levering i uge 32
Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.