Vinkassen no. 122 A
Vinkassen no. 122 A
TEMA: Sydafrika med gode, kraftige TOPVINE.
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Stark-Condé, 2016 – Three Pines Cabernet Sauvignon.
En saftig og spændstig Cabernet, som udfolder hele Sydafrikas store potentiale for fuldt drøn. José Condé overgår næsten sig selv – og under alle omstændigheder de omliggende kollegaer – med denne saftige fantomvin.
Druerne til vinen høstes med håndkraft fra de bedste parceller fra Stark-Condés vinmarker i Jonkershoek Valley.
Vinen fadlagrer i 22 måneder på 300 liters franske egefade, hvoraf 70% er helt nye. Tapningen foregår uden nogen form for filtrering.
Drueindholdet er en komposition af 93% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot og 2% Petit Verdot.
Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.
Platter´s Guide 2010: 4 ½ Stars “Highly Recommended”.
92 points i Wine Spectator, der skrev:
“Dark, ripe and very polished, with a gorgeous core of crushed plum, cassis and blackberry fruit. Yet there´s plenty of mouthfilling grip, with a touch of loam and tar driving through on the finish.”
November, 2010.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev:
“Stor og flot vin. I den kraftige duft fornemmes lidt grønne toner. I den intense smag masser af Cabernet. Det er en vin, der ubetinget skal skænkes til en kraftig kødret med masser af krydderi”.
Stark-Condé, 2016 – Three Pines Syrah
Denne Syrah er en kraftbombe udover det sædvanlige. En vin, som kun serveres til de kraftigste kødretter, man kan forestille sig. Vinterens og efterårets klassiske danske retter vil passe perfekt sammen med Three Pines Syrah.
Vinen er udelukkende produceret på håndhøstet Syrah fra Jonkershoek Valley – fra de bedste Syrah parceller, som tilhører Stark-Condé.
Vinen fadlagrer i 22 måneder på 300 liters franske egefade, hvoraf 30% er helt nye franske egefade. Tapningen foregår uden nogen form for filtrering.
Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen bør serveres til de absolut kraftigste kødretter – gerne vildt.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev:
“Er du vimmer mand … sikke en rødvin. Den har en afrundet, fortættet og kompleks smag, der giver mindelser om en god Côte Rôtie.”
Wine Spectator:
93 points
Platter´s Guide 2010: 4 ½ Stars “Highly Recommended”
Pinotage, Bushvine, 2017, Lievland, Paarl, Sydafrika.
Sydafrikas signaturdrue. En ny sort, der blev frembragt ved universitetet i Stellenbosch i 1925, hvor professor Perold krydsede Pinot Noir med Cinsault, der på det tidspunkt var kendt under navnet Hermitage. De første større beplantninger kom i 1943, og i 1961 markedsførtes den første vin under navnet Pinotage.
Pinotage sætter knop relativt tidligt og modner ligeså. Den sætter små druer med tykke skaller og yder rimeligt. God kvalitet kommer først fra ældre stokke og kræver reduktion af udbyttet. Disse besværlige træk til trods spreder Pinotage sig fra Sydafrika: I dag findes den også i mindre mængder i Australien, Brasilien, Californien og på New Zealand. Flot og elegant Pinotage fra Lievland Estate.
Wine Enthusiast kårede denne vin som redaktionens favorit og Skrev:
“This is ripe and fruit-forward upfront, with abundant aromas of brambly berry and cherry that are partnered with delicate scents of violet and baking spice. The texture is smooth as silk, with medium acidity and fine tannins that are soft yet lend ample structure to the palate. It’s pristine and laser focused, with great purity and a fresh red-berry flavor that endures on the finish.”
Hoveddelen af vinen består af Pinotage, men for at give vinen mere fylde og karakter, har man blendet 9% Cinsault, 3% Syrah og 3 Procent Touriga National ind i vinen.
Pinotagedruerne kommer fra gamle vinstokke, der blev plantet i 1995. Disse stokke giver et lavt udbytte, men druerne har en flot koncentration i smagen. For at bevare syre og friskhed i druerne, har man høstet tidligt om morgenen i februar, inden solen står højt på himlen og brænder syren i de plukkede druer af. Koldgæring. Lagres 13 måneder på egetræsfade. Resultatet er en gennemført fantastisk vin, med et væld af smagsnuancer.
Duften kommer flot og tydeligt op af glasset, med tydelige noter af hindbær og mørke kirsebær. Smagen er fyldig og behagelig, med masser af bær (kirsebær, hindbær og lidt solbær), sammen med lette noter af vanilje og tobak. En fantastisk flot Pinotage, der bør nydes til kraftige kødretter.
2 fl. Cab. Sauvignon | 299,00 | 598,00 |
2 fl. Syrah | 299,00 | 598,00 |
2 fl. Pinotage | 110,00 | 220,00 |
Kassens samlede værdi | 1.416,00 | |
Rabat: | 356,00 | |
Du betaler | 1.060,00 |
Kassen leveres i uge 6 – kan også afhentes fra 29. januar!
Tlf.: 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen