Vinkassen no. 120 A
Vinkassen no. 120 A
TEMA: Topvine fra Pierre Vidal, Cotes de Rhone .
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
I anledning af udgivelsen af VINKASSEN no. 120 er der EKSTRA RABAT
Pierre Vidal er en fremadstormende ung vinmager. Han er uddannet i Bourgogne, men flyttede til Châteauneuf du Pape for 10 år siden sammen med sin kone, for at udleve sin store drøm om at producere sine egne vine. Han udvælger selv de enkelte parceller og har hånd om hvert enkelt lille skridt fra mark til flaske
Crozes – Hermitage ACHC, 2012.
Produceret på 100% Syrah druer, der nænsomt er håndplukket fra 4 forskellige parceller i Crozes-Hermitage, nøje udvalgt af Pierre Vidal. Hver enkelt parcel er vinificeret særskilt og lagret på små franske egefade, hvorefter Pierre har sammenstukket vinen fra fadene, således at de efter hans smag rammer det perfekte billede af Crozes-Hermitage. Det er en kompleks vin. Der er toner af kirsebær, solbær og krydderier i næsen. I munden er der noter af sød blomme, solbær og peber. Eftersmagen er lang og elegant, med friske noter af mynte og lidt lakrids. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen passer rigtig godt til bl.a. rødt kød fra grillen, vildt, ande- og flæskesteg, simreretter og gode modne oste.
Rasteau AOP, 2016.
Dejlig vegansk, økologisk vin er produceret på 70% Grenache, 15% Syrah og 15% Mourvèdre, der er håndhøstet. Druerne, som har gennemgået dobbelt sortering, kommer fra syv forskellige parceller. Fra hver enkelt parcel er de vinificeret særskilt, hvorefter vinen er lagt på fad (228L) af fransk eg i 18 måneder. Vinen tappes derefter helt ufiltreret for at få det mest optimale udtryk i oplevelsen.
En temperamentsfuld vin, der har det hele, mokka, peber, sorte frugter i næsen. Alt ender i en frugtrig mundfuld af røde bær, lakrids og et let strejf af vanilje. En stor og flot vin! Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen passer rigtig godt til bl.a. krydrede gryderetter, vildt, ande- og flæskesteg, simreretter og milde oste.
Gode anmeldelser
Le Guide Hachette des Vins 2019
Côtes du Rhone Village – AOP, Plan de Dieu, 2018.
Pierre Vidal producerer denne vin af druer fra flere forskellige parceller, der vinificeres hver for sig. Vinen er en komposition af de ædle Rhônedruer Grenache (70%), Syrah (15%) og Mourvédre (15%). Druerne sorteres grundigt og der foretages manuel presning for at udtrække maksimal kraft, saft og farve fra druerne. Gæringen foregår på rustfri ståltanke og den lagres efterfølgende på franske egefade.
Vinen har en flot rubinrød farve, med en duft af røde frugter, krydderier og et lille strejf af vanille. Den er rund og glat i munden, med noter af søde blåbær, lakrids og kaffe. Alt munder ud i en lang og fyldig eftersmag med masser af dybde og struktur. En super sværvægter af en Côtes du Rhône Village! En helt suveræn Côtes du Rhône Village, der nok er blandt de allerbedste i hele appellationen i denne prisklasse. En vin, som er særdeles velegnet til kraftige danske kødretter. Det er simpelthen en vinoplevelse udover det sædvanlige!
2 fl. Crozes – Hermitage | 240,00 | 480,00 |
2 fl. Rasteau Reserve | 170,00 | 340,00 |
2 fl. Plan de Dieu | 149,00 | 298,00 |
Kassens samlede værdi | 1.118,00 | |
Rabat: | 243,00 | |
Du betaler | 875,00 |
Kassen er klar til afhentning fra d. 02.10.21 – eller levering i uge 41.
Tlf.: 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen