Vinkassen no. 118 A
Vinkassen no. 118 A
TEMA: Topvine fra Spanien
Kassen indeholder forskellige TOPVINE fra forskellige vindistrikter – hoveddruen på dem alle er Tempranillo. Her er også en helt ny speciel vin – organisk og vegansk – ”30 Wishes”.
Ribero del Duero og Rioja er simpelthen fantastiske vinområder – men prøv selv!
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Ny Vin! “30 Wishes”, 100 % Tempranillo, 2018 Neleman, Valencia, Spanien.
Nelemans vine er økologiske vine fra Valencia med et hollandsk hjerte bag. De afspejler med særlig opmærksomhed de lokale autentiske druer, terroir og region. Der er altid en grund til at ønske sig en god vin. Neleman har derfor produceret denne økologiske vin, som du kan give som gave til en, du holder af. Eller måske bare en god vin på en lørdag aften. Så uanset hvilken dag det er, er det altid en perfekt dag for et glas Neleman 30 Wishes.
Vinmarkerne ligger i et kuperet distrikt i en bjergrig region, som ligger afskåret og med kløfter, der kan være mere end 100 m dybe. De vigtigste sedimentære materialer i undergrunden er kulsyre- holdige klipper som kalksten, dolomit og kalkholdig skifer. Blandt de sekundære klipper er der en overflod af detritikere som ler, silte, sand og grus. Evaporitt, som gips og salte, repræsenterer en meget lille andel.
Neleman 30 Wishes er lavet af druer høstet fra tre forskellige tempranillomarker og bliver fermenteret ved lave temperaturer i rustfri stålbeholdere. Vinen er ung med en flot rubin og violet farve. Den er behagelig og blid med krydrede antydninger og en duftende frugtagtig baggrund.
Den passer godt til mellemstore måltider, som suppe, braiseret kød og nudler.
Rolland/Galarreta, DO 2016, Ribero del Duero.
To kulturer og to forskellige vinfremstillingsstile, men et fælles mål, har sammenbragt den franske vinproducent og konsulent Michel Rolland og den spanske vinvisionær Javier Galarreta. De tror begge på, at Spanien har et fremragende terroir, og de har det knowhow, der skal til for at lave gode kvalitetsvine. Vinmarkerne ligger i 915 meters højde og har vinstokke med en gennemsnitsalder på 35 år.
Denne vin består af 85% Tempranillo og 15% Merlot. Udvælgelsen af druerne sker på vingården og senere ved udvælgelsesbordet. Stilkene fjernes derefter fra druerne uden at mose dem. Druerne holdes under kontrollerede forhold, med lang maceration ved lave temperaturer. Denne vin er blevet aftappet uden filtrering. Vinen er efterfølgende lagret i 10 måneder i franske egetræsfade.
Farve: Intens, mørk rubinfarve.
Næse: Lokkende aromaer af kanel, krydderier, lavendel og sorte kirsebær.
Smag: Den er rig, koncentreret og viser elegance og kompleksitet. Smagen viser bløde tanniner, med en saftig struktur og fremragende dybde.
Til mad: Kraftige kødretter.
Montecastro, Bodegasmontecastro, 2014, Ribera Del Duero.
Spansk verdensklasse vin fra ”kult-winemaker” Carlos de la Fuente, der i mange år har været Peter Sissecks højre hånd bl.a. på Hacienda Monasterio. 2014 er den 4. årgang med Carlos ved roret.
Det er en yderst spændende, elegant og meget charmerende Ribera del Duero, som oser af klasse. Absolut en vin med en selvsikker udstråling. Der er masser af aromaer af kirsebær, lakrids og blomster samt friske mineralske undertoner, der balancerer den imponerende fylde og det høje alkoholindhold på smukkeste vis.
Når Tempranillo (Tinto Fino) virkelig tøjles kan det blive mesterligt. Vinen produceres i alt overvejende grad af Tempranillo (lokalt kaldet Tinto Fin) og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot, der høstes fra vinstokke, der er plantet i 2002 på fem forskellige små højt beliggende parceller. Vinstokkene kultiveres efter økologiske principper og uden kunstvanding. Druerne plukkes ved håndkraft i de tidlige morgentimer med en sortering allerede i vinmarken. Vinen lagres i hele 17 måneder på overvejende franske fade.
Dog anvendes også 10% amerikanske egefade. 40% af fadene er helt nye fade. Undervejs i lagringsprocessen omstikkes vinen adskillige gange, således at vinen kan tappes på flaske uden klaring og med kun en ganske let filtrering.
Serveringtemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter eksempelvis velkrydret, mørt og saftigt kød. Prøv den til braiseret lammebov med løg, chorizo, oliven og stegte artiskokker. Den moderne Rioja-stil med kraft og fylde og en perfekt harmoni mellem frugt og fad. Virkelig elegant!
Valserrano Reserva, 2015, Bodegas de la Marqués, Rioja.
Vinen produceres i overvejende grad på Tempranillo med et lille tilskud af Graciano på ca. 10%. Druerne høstes på familiens ældste og bedste vinmarker i Villabuena. Vinen lagres i minimum 24 måneder på en kombination af amerikanske og franske egefade og yderligere 12 måneder på flaske, inden den forlader kælderen.
Serveringstemperaturen skal ligge mellem 16-18 grader.
Vinen er velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.
1 fl. 30 Wishes | 149,00 | 149,00 |
1 fl. Rolland/Gallereta, Ribero del Duero | 199,00 | 199,00 |
2 fl. Montecastro Ribero del Duero | 229,00 | 458,00 |
2 fl. Valserrano Reserva, Rioja | 199,00 | 398,00 |
Kassens samlede værdi | 1.194,00 | |
Rabat: | 239,00 | |
Du betaler | 955,00 |
Vinkasserne er klar til afhentning – eller leveres i uge 23.
Tlf.: 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen